НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ НА ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ“ и СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ – Варна

„РЕПРОДУКТИВНОТО ЗДРАВЕ – НАША ОБЩА ГРИЖА“

СТАРТ НА ИНИЦИАТИВАТА – ВАРНА,

5 октомври 2018, 11ч. в сградата на Община Варна

ПАРНЬОРИ: ОБЩИНА ВАРНА,

Медицински университет – Варна, студенти по медицина

Уважаеми съмишленици,

 

Имаме удоволствието да ВИ информираме, че на 5 октомври 2018г., от Варна стартира нова инициатива на фондация „Искам бебе“ под надслов „Репродуктивното здраве – наша обща грижа“.

 

Община Варна е партньор на всички инициативи на „Искам бебе“ вече 11 години. На форума ще бъде даден отчет за работата на Общинския Фонд Ин витро през последната година.

 

Съинициатор за старта на кампанията „Репродуктивното здраве – наша обща грижа“ е медицинският екип на СБАГАЛ (АГ) – Варна. Съвместно със специалистите по репродуктивно здраве и акушер-гинеколозите от болницата, започваме поредица от информационни беседи, целящи да дават навременна информация на двойките с репродуктивни проблеми във Варна и региона. За целта, всеки последен петък от месеца, на територията на АГ Варна ще се организират срещи със специалисти от цялата страна на тема „Ако бебето се бави“.

 

Екипът на „Искам бебе“ ще се грижи да бъдат поканени и други специалисти, работещи в сферата на проблемното забременяване – психолози, диетолози, холистични медици и др.

 

В кампанията ще се включат и студенти по медицина, с които заедно ще споделяме проблемите със зачеването при младите хора, за да може да се търси навреме помощ и специализирана информация.

 

На 5 октомври, от 18ч, в АГ Варна е първата среща с двойки с репродуктивни проблеми, на която ще присъстват и отговарят на въпроси: проф. Д-р Емил Ковачев – акушер-гинеколог и специалист по асистирана репродукция, Радина Велчева и Валентина Иванова от фондация „Искам бебе“, Катя Иванова – психолог.

 

Екипът на „Искам бебе“ подготвя следващи „спирки“ на инициативата в цялата страна, като целта е да се обхванат различни специалисти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младите хора у нас, желаното забременяване, качествено проследяване на бременност след асистирана репродукция и адекватни грижи за новороденото.

 

 

За допълнителна информация:

 

Валентина Иванова – координатор на Фондация „Искам бебе“ – Варна

Тел. 0892 47 57 90

 

Силвия Димова –  СБАГАЛ – Варна, тел: 0877773055