СТАРТИРАХА ИНФОРМАЦИОННИТЕ БЕСЕСЕДИ И КОНСУЛТАЦИИ С ДВОЙКИ С ПРОБЛЕМНО ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ

Старта на първата Национална кампания „Репродуктивното здраве – наша грижа“ и информационните беседи „Ако бебето се бави“ бе даден на 05.10.2018г. Това е съвместна инициатива на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ – ЕООД – Варна и фондация „Искам бебе“, партньори на кампанията са Община Варна и Медицински университет „Проф. д-р Парескев Стоянов“ – Варна.

   Кампанията има за цел да образова младите хора по отношение опазване на репродутивното здраве, и да консултира двойки с проблемно забременяване.

Проф. д-р Емил Ковачев и неговия екип от АГ болница са инициатори и организатори на поредица от напълно безплатни информационни беседи, целящи да дават навременна и адекватна медицинска и психологична помощ на двойки с репродуктивни проблеми. Срещите ще се провеждат всеки последен петък от месеца в сградата на АГ болница, на които ще се разискват съвременните методи за диагностика и лечение  на стерилитета, видове асистирана репродуктивна техника при индивидуалните пациенти, проследяване на бременност след АРТ (асистирани репродуктивни технологии) и начина на родоразрешение след АРТ.