АГ БОЛНИЦА ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

На 03.10.2018г. Президента на Република България генерал Румен Радев и съпругата му г-жа Десислава Радева, посрещнаха 22-ма директора на лечебни заведения от страната, за получаване на дарения от „Българската Коледа“. Мотото на кампанията през 2017/2018г. е: „Детския живот – продължително лечение и рехабилитация“. Благотворителната инициатива на Президента е събрала 1 790 000 лв., с които е закупена модерна апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на деца.

За първа година благодарение на усилията на Управителя – проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н. на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна, получи голямо дарение, свръхмодерен и изключително необходим кувьоз за целите на Неонатологично отделение.

СБАГАЛ – Варна е втората по големина специализирана болница по Акушерство и гинекология в страната, и единствената в Североизточна България. Отделението по Неонатология е с ІІІ ниво на компетентност и обслужва пациенти, както от гр. Варна, така и от целия Североизточен регион. С тази апаратура ще се подобрят интензивните грижи, които екипът на болницата полага ежеминутно за най-малките, но и най-борбени пациенти.

Проф. д-р Емил Ковачев изказва искрена благодарност на всички българи помогнали на кампанията. Вярва, че добротата, човечността и хуманността са живи в сърцата ни, и когато ние българите сме единни правим велики дела!